به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، علی محمد طهماسبی دبیر ستاد مقابله با پدیده گرد و غبار محیط زیست گفت: از مجموع ۳۴ میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار مناطق غبارخیز کشور، چهار میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار در استان سمنان وجود دارد.
وی ادامه داد: ۵۰۰ هزار هکتار از چهار میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار وسعت مناطق غبارخیز استان سمنان دارای گرد و غبار شدید و بقیه مناطق دارای وضعیت متوسط است.
دبیر ستاد مقابله با پدیده گرد و غبار سازمان حفاظت محیط زیست گفت: عامل انسانی، خشکسالی و کمبود بارش، اراضی بیابانی و مراتع فقیر از لحاظ پوشش گیاهی از عوامل اصلی شدت گرد و غبار در استان سمنان است.
طهماسبی افزود: معادن در شدت گرد و غبار نقشی مهم دارند، اما وسعت معادن در استان سمنان کم است.
وی تصریح کرد: اجرای اقدامهای مقابلهای، پیشگیرانه و اصلاحی در مقابله با گرد و غبار با عضویت ۱۷ دستگاه اجرایی در ستاد مقابله با گرد و غبار دنبال میشود.
- تهیه اسناد استانی مقابله با گرد و غبار
وی بیان کرد: تدوین سند استانی مقابله با گرد و غبار از جمله برنامههای بلندمدت به منظور برنامهریزی و هدفمندی در انجام اقدامهای مقابله با گرد و غبار محسوب میشود که در دست تهیه است و بر اساس این سند ۱۷ دستگاه عضو ستاد مقابله در هر استان وظیفه مشخص دارند.
دبیر ستاد مقابله با پدیده گرد و غبار سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: سال گذشته سه هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برای مقابله با گرد و غبار در نظر گرفته شد که ۷۵ درصد آن تخصیص یافت.
وی یادآور شد: امسال ۱۰۰ میلیون یورو برابر با ۱۲ هزار میلیارد ریال از صندوق توسعه ملی برای مقابله با گرد و غبار در نظر گرفته شده که اکنون حدود ۲۵ درصد تخصیص یافته و تلاش میشود باقیمانده اعتبارهای در نظر گرفته تخصیص پیدا کند.
دبیر ستاد مقابله با پدیده گرد و غبار سازمان حفاظت محیط زیست گفت: از مجموع ۱۰۰ میلیون یورو، حدود ۶۵ میلیون یورو برای مقابله با گرد و غبار و ۳۵ میلیون یورو برای رسیدگی به زیرساختهای برق آسیب دیده از گرد و غبار در نظر گرفته شده است.
نظر شما